Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
Julkaistu
Keittiömestari Kari Aihinen neuvoi Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kahdeksannessa jaksossa, miten nakkikeitosta tehdään suorastaan ylivoimaista. Nakkikeiton salaisuus piilee sulatejuustossa.
Ainekset
- 400 g nakkeja
- 3 rkl voita
- 1 sipuli
- 10 cm purjon valkoista osaa
- 1 palsternakka
- ½ juuriselleri
- 3 porkkanaa
- 5-6 perunaa
- 1 l vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- ½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa
- n. 2 dl säilykemaissia
- kourallinen persiljaa
Valmistusohje
Nakkikeitto valmistuu näin:
- Pilko nakit ja ruskista ne voissa pannulla.
- Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa voissa.
- Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.
Katso jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti