Makeat samosat

4:lle hengelle

  • 3 omenaa
  • 2 banaania
  • 1 dl rusinoita
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl anissiemeniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita

Taikina

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl leivinjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • vettä
  • voiteluun keltuaista

Valmistusohje

Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa taikina 10-12 osaan ja pyöritä palat palloiksi ja pidä muovipussissa leipomisen ajan. Kauli jokainen pallo ohueksi noin 2 mm ohueksi ja jaa keskeltä kahtia.

Laita reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle puolikuun muotoista taikinaa ja taita ensin täytteen peitoksi vasen kolmasosa ja sen päälle oikean puolimmainen kolmasosa, niin että muodostuu kolmio.

Ota kolmio käteen ja venytä kaksinkertaista osaa varovasti ylöspäin. Näin saat samosan täytteen peittävän sekä piiraan toiselle puolelle yltävän läpän. Sivele sisäpuolelta kananmunan keltuaisella ja paina kiinni.

Friteeraa samosat öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!