Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
Julkaistu
Tonnikapalapasta on ihana ruoka, joka valmistuu helposti arkisista raaka-aineista. Kaurapasta on mukavan makuinen ja tonnikala maistuu yleensä lapsillekin. Mausteita voit lisätä oman makusi mukaan.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 50min
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 500 g kaurapastaa
- n. 400 g parsaa
- 1 sipuli tai 100 g kevätsipulia
- 100 g miniluumutomaatteja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 prk tonnikalapaloja öljyssä
- 200 g sulatejuustoa
- 8 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 100 g juustoraastetta
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja kaurapasta. Lisää loppuvaiheessa joukkoon paloitellut parsat ja anna kiehua muutama minuutti, valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipuli. Puolita miniluumutomaatit.
- Kuumenna rypsiöljy. Kuullota hetki sipulia ja tomaatteja.
- Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat ja kääntele hetki.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna.
- Sekoita pasta ja parsat joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
- Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kaada päälle muna-maito. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka