Leijonille musertava pettymys MM-jäällä – urhea taistelu päättyi karusti jatkoajalla

Siellä on! Suomi tasoittaa viimeisellä minuutilla – asialla Hannes Björninen 1:06
Suomi tasoittaa viimeisellä minuutilla – asialla Hannes Björninen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi MM-puolivälieräottelun Ruotsille karvaasti jatkoajalla 1–2. Leijonat esitti hurjan puolustustaistelun ja nousun loppuhetkillä, mutta Tre Kronor ratkaisi pelin jatkoajan ylivoimallaan.

Suomi lähti otteluun selkeänä altavastaajana. B-lohkon voittanut Ruotsi myllyttikin avauserässä heti kättelyssä kiekon Leijonien päätyyn. Osumia ei kuitenkaan nähty, vaikka kummatkin joukkueet kilisyttivät kertaalleen tolppaa.

Toinen erä jatkui Ruotsin komennossa. Suomi sai ottelun ensimmäisen kiekollisen hyökkäysjakson vasta toisen periodin loppuhetkillä.

Päätöserässä Suomi pelasi parhaan kaksikymmenminuuttisensa, mutta ensin iski Ruotsi. NHL-tähtipuolustaja Rasmus Dahlin onnistui yllättämään ilmiömäisesti esiintyneen Emil Larmin rannelaukauksella ajassa 55:02.

Suomi sai Ruotsin johtomaalin jälkeen kirivaihteen välittömästi silmään ja se painoi pelin Tre Kronorin päätyyn.

Leijonat nousi lopulta tasoihin alle minuutti ennen kolmannen erän päätöstä. Hannes Björninen löi lukemat tasoihin Suomen hakiessa osumaa ilman maalivahtia.

Jatkoajan puolivälissä Konsta Helenius sai koukkaamisrangaistuksen. Ruotsi ratkaisi ottelun tilannetta seuranneella ylivoimalla. Joel Eriksson-Ek ohjasi Viktor Hedmanin viivalaukauksen maaliin.

Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation 2:05
Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation

Suomen turnaus päättyy, Ruotsi kohtaa MM-välierässä Tshekin, joka pystyi kotiyleisön iloksi voittamaan puolivälierässä USA:n niin ikään niukasti. Ottelu päättyi 1–0. Ratkaisevan osuman iski toisessa erässä Pavel Zacha.

Toinen välieräpari on Kanada–Sveitsi.

MM-välierät lauantaina 25.5.

Kanada–Sveitsi

Ruotsi–Tshekki

Ottelut pelataan lauantaina klo 15.20 ja klo 19.20. Aikataulu varmistuu myöhemmin. MTV Katsomo näyttää molemmat välierät suorina lähetyksinä. Pelejä voi seurata myös MTV3-kanavalta.